Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 17:26 - Прозрения, съвпадащи с някои непопулярни констатации и прогнози на Айнщайн
Автор: bellastella Категория: Лични дневници   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
1



Според него: „На­шата технологичност надмина хуманността ни... Двадесет и първи век принадлежи на Духовността". Разтревожен от някои тенденции в развитието, све­товният атомен физик отговорно предупреждава: „Или тогава ще е краят на човешкия род".
„Ако човек разбере величието на своята душа, ще падне на колене и ще се поклони на себе си" - отбе­лязва един друг мъдрец, учителят Петър Дънов.

        Двадесет и първото столетие. Сриващо или пре­чистващо? - Слава Севрюкова е убедена в благопри­ятния изход. Променя на 180 градуса представите ни за Бъдещето. Разкрива съвършено различно разви­тие от онова, което се очаква и проектира.
След хаоса - светлина!  

„След XXI век родът на сапиенса плавно ще приключи с техническия уклон. Науката ще заво­юва нови, много по-изумителни успехи в други области. Ще се установи - съществуват по-висо­ки скорости от тази на светлината: Това ще е най-късно до около 2150-та година. След изживените природни сътресения укрепнало, възстановено, Човечеството ще възвърне Духовността. И тук ще завоюва звездни висоти."
       -  
Как е възможно да залезе и приключи веднъж за­винаги техническият напредък? -   Науката и техниката добиха небивал възход за сметка на изоставащата интуитивност и свръхсетивност. Човечеството, казах ви, ще изживее период на неописуем технически възход. После, превърнало се в мишена на себе си, ще започне обрат. Това, което спо­делям, може да ви се стори фантастика. - Слава вдига рамене с разбиране. Реактивно скъсява разстоянията към неоткроилите се бъднини - ...И тъй, след време ще отпаднат съвременните придобивки - компютри, телевизори, видео, все по-модерни супертелефони. Ведно с новите, многократно по-съвършени техниче­ски чудесии, които неустоимо ще изкушават бъдещите потомци. За тях още нищичко не подозирате. Задават се учудващи промени, но вече от съвършено друго ес­тество. Трудно е да си ги представите.
      Когато двама души в оная епоха решат да контак­
туват помежду си и единият, примерно, е на Северния, другият на Южния полюс, ще осъществяват връзка без техника, по духовен път. Ще ползват, благодарение разраснатите възможности на събудения ум, канали­те, трасиращи Космоса. Фини като паяжини, невидими, ала сетивно доловими. Набраздили вселенския купол, по тях непрестанно тече информация, обслужваща ви­соко еволюиралия Разум. Задава се, помнете, начало на ново, много по-извисено общуване.


"Зеница към Вселената.Свръхфеноменът Слава Севрюкова"

Христо Нанев


Тагове:   Айнщайн,   непопулярни,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bellastella
Категория: Лични дневници
Прочетен: 26799
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930